Iraz Candaş’la Permakültüre Giriş Kursu // 24 – 25 Aralık, İzmir

24
Ara
2016

<<– Kurs takvimine dönüş

Permakültüre Giriş kursu, permakültürün ne olduğunun özünü kavramak isteyen herkesin faydalanabileceği 2 günlük bir kurstur. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.

Permakültür tasarım kuramının ve ilkelerinin ele alındığı giriş kursu; kentselden kırsala, küçükten büyük ölçeğe birçok farklı durumda ve iklim koşullarında sürdürülebilir insan yerleşimleri tasarımının ve bu bağlamda gıda üretimi, ev tasarımı, inşaat, enerji tasarrufu ve üretimi, ve permakültür çözümlerini destekleyecek alternatif iktisadi yapılanmalar ve hukuki stratejiler gibi konuların ayrıntılı bir şekilde incelendiği 72 saatlik Permakültür Tasarım sertifikası (PDC) kursunun bir özeti niteliğindedir.

Tarih: 24 – 25 Aralık 2016
Yer: İzmir

Kurs içeriğinden bazı konu başlıkları:
– Permakültür İlkeleri
– Geniş Ölçekli Saha Tasarımı
– Örüntü Kavrayışı
– Ev Bahçesi Tasarımı
– Kent ve Topluluk Stratejileri

Program:
10:00-11:30 (Ders)
11:30-12:00 (Çay/Kahve İkramı)
12:00-13:30 (Ders)
13:30-14:30 (Öğle arası)
14:30-16:00 (Ders)
16:00-16:30 (Çay/Kahve İkramı)
16:30-18:00 (Ders)

Eğitmen Hakkında:
Iraz Candaş, Ağustos 2012’de Mustafa Fatih Bakır’dan Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldı.

Ocak 2013’te 10 haftalık staj programına katılmak üzere Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’ne gitti. Bu staj kapsamında Geoff Lawton ve Nadia Lawton’ın verdiği Eğitmenlik Eğitimi (Permaculture Teacher Training), Toprak Yapıları (Earthworks), Şehir Ölçeğinde Permakültür (Permaculture Urban Landscape Design) ve Permakültür Yardım Projesi Yönetimi ve Çalışanı (Permaculture Project Establishment – Permaculture Aid In Action) kurslarını tamamladı.

Yeni Zelanda Permakültür Araştırma Enstitüsü (Koanga Institute) kurucusu Kay Baxter’dan Gıda Güvenliği, Besleyici Gıda ve Tohum Saklama (Food Security Through Nutritional Resiliance and Seed Saving) eğitimi aldı.

Paul Taylor’ın verdiği Sürdürülebilir Toprak Yönetimi (Sustainable Soil Management) kursunu tamamladı.

Ekim 2013 itibariyle Bayramiç, Çavuşlu Köyü’ndeki kendi arazisinde permakültür uygulamalarına başladı.

Uluslararası Permakültür Ağı’ndaki profili için tıklayınız.

Sertifika:
8 oturumdan oluşan toplam 2 günlük bir kurstur. Kursun bitiminde 8 oturuma da devam eden katılımcılara, Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü onaylı sertifika verilecektir.

Organizasyon:
TPAE tarafından düzenlenen kurs en az 10, en fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleşecektir.

Kurs Ücreti / Kayıt:

290 TL (KDV dahil)