Kompost ve Tuvalet Kursu, kompostun ne olduğunu, önemini ve gezegenimizin döngülerindeki yerini kavramak isteyen herkesin faydalanabileceği üç günlük bir kurstur. Katılım için hiçbir ön koşul yoktur.
Gezegenimizdeki temel ölüm ve yaşam döngüsünü ele alan kurs; toprak ekolojisi ve mikrobiyolojisi, kompost yapım yöntemleri ve kullanımı, insan atıklarının değerlendirilmesi yönünde uygulanabilecek kuru kompost tuvalet yöntemleri, insan sindirim sistemi ve toprak mikrobiyolojisi arasındaki ilişki gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak kapsamaktadır.
Tarih: 24 – 26 Şubat 2017
Yer: Teorik dersler, 432 Design Studio / Uygulama, Roma Bostanı
Kurs içeriğinden bazı konu başlıkları:
– Gezegendeki Döngüler
– Toprak – dekomposizyon, mikrobiyoloji
– Kompost – sıcak kompost, insan gübresi
– Bağırsak Florası ve Toprak
– İnsan Gübresi
Program:
10:00-11:30 (Ders)
11:30-12:00 (Çay/Kahve İkramı)
12:00-13:30 (Ders)
13:30-14:30 (Öğle arası)
14:30-16:00 (Ders)
16:00-16:30 (Çay/Kahve İkramı)
16:30-18:00 (Ders)
Eğitmen Hakkında:
Iraz Candaş, Ağustos 2012’de Mustafa Fatih Bakır’dan Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldı.
Ocak 2013’te 10 haftalık staj programına katılmak üzere Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’ne gitti. Bu staj kapsamında Geoff Lawton ve Nadia Lawton’ın verdiği Eğitmenlik Eğitimi (Permaculture Teacher Training), Toprak Yapıları (Earthworks), Şehir Ölçeğinde Permakültür (Permaculture Urban Landscape Design) ve Permakültür Yardım Projesi Yönetimi ve Çalışanı (Permaculture Project Establishment – Permaculture Aid In Action) kurslarını tamamladı.
Yeni Zelanda Permakültür Araştırma Enstitüsü (Koanga Institute) kurucusu Kay Baxter’dan Gıda Güvenliği, Besleyici Gıda ve Tohum Saklama (Food Security Through Nutritional Resiliance and Seed Saving) eğitimi aldı.
Paul Taylor’ın verdiği Sürdürülebilir Toprak Yönetimi (Sustainable Soil Management) kursunu tamamladı.
Ekim 2013 itibariyle Bayramiç, Çavuşlu Köyü’ndeki kendi arazisinde permakültür uygulamalarına başladı.
– Ocak 2014 itibariyle Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsünün eğitmeni oldu.
– Ocak 2014’te İstanbul Permakültür Kolektifinin organizasyonuyla Permakültüre Giriş Kursu verdi. Bu tarihten beri birçok şehirde Permakültüre Giriş Kursları vermeye devam ediyor.
– Temmuz 2015’te Savory Institute Türkiye Gözesi Anadolu Meraları’nın düzenlediği, Durukan Dudu ve Volkan Büyükgüngör eğitmenliğindeki Uygulamalı Bütüncül Yönetim eğitimini tamamladı.
– Ağustos 2015’te Kızıltepe Permakültür arazisinde düzenlenen PRI Permakültür Tasarım Sertifikası (PDC) Kursu’nda Mustafa Bakır’la birlikte eğitmen olarak yer aldı.
– Ağustos 2016’da Çanakkale merkezinde Permakültür Tasarım Sertifikası (PDC) Kursu verdi.
Uluslararası Permakültür Ağı’ndaki profili için tıklayınız.
Sertifika:
Teorik ve pratik derslerden oluşan toplam 3 günlük bir kurstur. Kursun bitiminde bütün derslere devam eden katılımcılara, Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü onaylı sertifika verilecektir.
Organizasyon:
TPAE tarafından düzenlenen kurs en az 12, en fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleşecektir.
Kurs Ücreti / Kayıt:
480 TL (KDV dahil) |